Viktor Kasparsson: Skräckens ängel

24 maj 2015

Ingen ska beskylla mig för att läsa serier så fort jag får dem i min hand. Dennis Gustafsson har rekommenderats mig sedan Skräckens ängel (Albumförlaget) utkom 2011. Nu, våren 2015, inser jag att jag borde läst honom för länge sedan.

Skräckens ängel är det första äventyret om Viktor Kasparsson, fotografassistenten som skickas iväg till Svartmåla för att testa chefens flygobjektiv. Där möter han Skräcken som under kriget hjälpte flygaren Rygels motståndare i en luftduell. Det är Rygels styvdotter Emma som håller i spakarna när en luftburen Kasparsson provskjuter med objektivet. Men Skräcken är på väg igen …

Jo, det är en ganska intensiv historia och Dennis Gustafsson vet hur han ska berätta den. Med influenser från framförallt Jacques Tardi (?) imponerar Gustafsson med sin historia, sina bilder och en sidlayout som kanske kräver ett större format – eller är det bara mina trötta ögon som spökar?

Jag ska snarast möjligt läsa fler äventyr med Viktor Kasparsson. Hittills har det utkommit 5 böcker. Jag har de som följer på Skräckens ängel men hur får jag tag i det första – Makabra mysterier – med serienoveller om Viktor Kasparssons senare äventyr?

Fler inlägg i samma blogg