Tgbjers musikval 4:7

5 januari 2016

Efter gårdagens val upptäckte jag att Pierre Isacsson gjort en svensk cover – Spelarn – på Kenny Rogers The gambler, vilket förstås gladde mig. Både det faktum att det finns mer av Isacssons för mig att upptäcka och för att någon faktiskt översatt låten jag saknade en svensk översättning av ur Rogers katalog (även om jag och Simon har haft en version på gång … får se hur det blir med den nu). Det finns en hel fyndiga svenska covers här.
Kenny Rogers upptäckte både jag och farsan tack vare en dokumentärserie i två delar om countrymusik någon gång mot slutet av 1970-talet. Han har spelat in många härliga låtar och skulle jag bara nämna några till såhär långt får det nog bli  och Daytime friendsLucille och Reuben James. Återkommer dock med fler favoriter av Rogers i musikval 5 och 6.
Men påverkad av min upptäckt igår får den här listan bli lätt generisk. Dagens musikval blir The gambler, som för övrigt också blev en tvådelars västernserie på teve med Kenny Rogers och Bruce Boxleitner (vem annars?) i huvudrollerna.

Kan tänka mig att videon i The gambler-länken ovan spelades in i samband med teveserien. Bilden nedan är från teveserien.

Fler inlägg i samma blogg