Tgbjers musikval 3:7

4 januari 2016

På en sådan här lista måste något från Pierre Isacssons solokarriär med. Då går jag ner i min källare är kanske den låt man främst minns av honom (och en låt jag för övrigt framförde – körad av Ingemar Bengtsson – och höll övriga nattgäster vakna under Nicolas Krizans 30-årsfest som varade i dagarna 3, eller var det 4?) och visst var den en ingång även för mig.
Vi hade bara tre av hans soloplattor hemma men det fanns en hel del låtar jag gillade där, till exempel Vägens vänner, som var en svensk cover av Kris Kristoffersons Convoy eller Morgan Kane en ballad om den norske västernhjälten med samma namn (finns för övrigt insjungen på norska också, av svenske Benny Borg). Den senare brukade jag sjunga för mina barn när de skulle somna.
På den fjärde plattan, som jag köpte begagnad i vuxen ålder, har jag också hittat åtminstone en kul låt: Sista bussen hem till mig, också den en cover på Midnight dog av paret Leroy/Kongos (hittar inget om dem på nätet) med svensk text av Åke Strömmer!

Men i dag väljer jag en gladare låt som jag och barnen fortfarande spelar då och då i bilen. Farfars moped (1975), även den en cover: Grandma’s feather bed med John Denver och av låtskrivaren Jim Conner (svensk text av Börje Carlsson).
Vem kan motstå rader som ”Efter maten brukade han berätta om fordom friarstråt, hur han byggt sig en moped fast det var tänkt att bli en Vaxholmsbåt” …?

Fler inlägg i samma blogg