Tgbjers musikval 2:7

3 januari 2016

Denna är självklar. Har ju alltid tyckt om ordvrängeri och tungvrickeri och då är det få som slår Owe Thörnqvist. Min ingång här är Varm korv boogie från 1959 (lyssna här). Låten låg först på singeln Svartbäckens ros och släpptes redan samma år som omvänd singel, så att säga – som A-sida.

Jag minns hur jag som 11–12-åring letade efter singeln i Katrineholms musikaffärer – utan att lyckas, förstås. Vilken butik har en tjugo år gammal singel i skivstället? Jag var dock ute i ungefärlig rätt tid, två år senare släpptes LP:n ”Sverigebesöket” som framförallt innehöll omarrangerade gamla godingar. Minns att jag inte gillade ”Varm korv boogie”-versionen här på grund av omarrangemanget. Thörnqvist hade till och med slängt in ”Köppäbävisan” i låten.

Låten blev däremot inte sämre av att den utspelade sig i min födelsestad Uppsala.

 

Fler inlägg i samma blogg