Röjer i april april

1 april 2017

Har lagt nytt golv i arbetsrum och sovrum hemma. Trestavig ekparkett. Alltså, det är inte jag som lagt det. Jag vågar mig inte på konstycket. Skulle minnas varenda skavank jag orsakade.
Däremot har det krävts del annat arbete, som att tömma arbetsrummet en andra gång sedan jag köpte huset. Redan förra gången bytte jag böcker mellan biblioteket i gillestugan och arbetsrummet. Detta för att enklare ha tillgång till sådant jag inte läst ännu. Nu har jag två sektioner med oläst litteratur – i arbetsrummet. Kvar i gillestugan finns litteratur om den svenska underhållningshistorien som ännu inte är lästa men ändå har sin plats på rätt hyllor därnere. Och de kan vänta tills infall och sug blir samstämmiga.
Men allt det som står i arbetsrummet kommer jag nog inte hinna med innan det är dags att göra sig av med böcker. Därtill kommer det alldeles för mycket nytt som är spännande och som jag vill hinna med.
MEN … jag kommer försöka ta mig igenom seriesektionen. Det är ju bara en Ivar-hylla, 80 centimeter bred och 229 centimeter hög. Det ska väl gå. Och kanske, kanske hinner jag ta mig tiden att skriva något om denna serielitteratur varefter jag tar mig an den. Fan tro’t.
Detsamma gäller de till svenska översatta låtar jag grävt bland i vinter. Men där finns det ju en uppsjö av material, varför jag i så fall kommer att fokusera på det mest inbjudande: country på svenska.

Den kritiske upptäcker förstås att det är den första april i dag. Men det skulle inte jag vara så säker på, det heller.

Fler inlägg i samma blogg