Morsning & goodbye …

16 augusti 2015

… så mycket hann han säga i alla fall: Morsning & goodbye och vi hann se Magnus Härenstam i sin avskedsföreställning (som jag nämnt tidigare) på Oscarsteatern där han faktiskt lyckades se Simon och Quintus i folkmängden och från scen berätta att han var glad över att även de yngre generationerna hittat till hans stå upp-show. Gladast var kanske Quintus ändå, så mycket skratt som kom ur den 13-åringen den kvällen.

I litteraturväg har sommaren framförallt ägnats åt Magnus självbiografi Morsning & goodbye. En bok fylld av anekdoter, de flesta glada men han duckar inte heller för vänsterprassel, oäkta barn och svårigheter att på ålderns höst prestera i sängen. Boken visar tydligt hur bra han är som historieberättare och han tackar ödmjukast sin hjälpförfattare Petter Karlsson som till och med får kredd på omslaget.
Men Petter Karlssons insats lämnar en del övrigt att önska. Felskrivningarna och upprepningarna är så många att det bör störa det mest otränade ögat. Tyvärr. Men det betyder inte att detta är en bok man inte ska läsa.

Fler inlägg i samma blogg