Innan bilderna bleknar

9 maj 2013

Jaha, typiskt att den nya versionen av Över en pilsner-bloggen börjar med en bok av Sture Hegerfors. Men inte så tokigt ändå. Han var ju faktiskt den tydligaste seriefiguren i media när jag var grabb. Jag fick den här boken av honom under Bokmässan 2012. Den levererades med en kram!

Sture Hegerfors har skrivit en bok om sitt liv genom att skildra händelser och företeelser som präglat hans uppväxt. Igen, kan den trötte tänka. Men det är inte riktigt så.
Det är många artiklar, minnen och notiser som kanaliseras genom Stures penna men en del material har andra avsändare. Den snabbe läsaren kan kanske tycka att Sture egentligen inte är där. Så är det inte heller. Och det är väl det som skiljer den här boken från flera av de tidigare. Sture känns hela tiden närvarande. Det här är de facto en biografi om Sture Hegerfors.
Eller ja: den mer offentliga sidan av Stu Heger, i alla fall. Är det något man saknar är det familjen. Den dyker visserligen upp här och där, men inte mer än som påverkan och uppstartare till Stures idéer.
Själv nämns jag inte alls i den här boken, förutom i dedikationen. Mitt namn har därför lagts till i personregistret efterhand. Med hänvisning till titelsidan, naturligtvis.

Fler inlägg i samma blogg