Bokbål, Svenska kyrkan? Verkligen?

8 augusti 2019

Efter Svenska kyrkans tipspromenad under årets Katrineholmsveckan stannade jag och farsgubben till på nämnda kyrkas second hand-butik, Gåvorna. Fyndade böcker, 3 för 20 spänn. När jag sedan bad om något att bära i så fick jag en kasse med texten Brännbart!
”Verkligen?” sa jag till personalen. ”Svenska kyrkan? Bokbål? 2019?”
Fick några nickande leenden tillbaka.

Böckerna, då?
Ante från Mobacken har jag inte hört talas om tidigare. Men författaren Bengt Linder är en favorit och skojare från förr.
I Lingonben har Povel Ramel samlat flera av sina texter. Passande för mig och Quintus, som för inte så länge sedan diskuterade hur i helsicke Povel och Wenche Myhre kan komma ihåg texten till ”Jag diggar dig”.
Fortsätta fynda tror jag att jag kommer göra i Skämt och oförskämt om Kändisar, där Åke Linder samlat anekdoter som illustreras med härligt schvungiga karikatyrer av Börje Dorch.

Fler inlägg i samma blogg