Gyllene tider 40, tgbjer 52 och Gunilla 32. The Kids are alright!

3 augusti 2019

Gyllene Tider 40 år, kan det vara något att fira? Absolut. Brorsan bjöd med mig – tack för det! – och på vägen hem kunde jag inte låta bli att än en gång citera farsgubben som tyckte jag var lite väl upptagen av bandet i mina tonår: ”De kommer aldrig att hålla!” Men de har de ju gjort.
På Sundbyholms slott utanför Eskilstuna igår visade de verkligen var skåpet ska stå. Och jag vågar påstå att 12 500 pers håller med. Åtminstone de som stod där jag stod. Eller … i alla fall de som stod bredvid mig. Brorsan på ena sidan och en yngre tjej, Gunilla 32, på den andra. Hon hoppade och dansade. Ibland med ena handen på min axel och ibland med min arm, oavsiktligt, mellan hennes bröst och skrek ”Gessle är ett geni!” mer än en gång. Och när det var dags att runda av bjöd hon upp till ”När alla vännerna gått hem”. Trevligt.

Vi återupptog kontakten med ett annat band som också kunde fira sina 40 år när vi efter en timme kom ut på E20 från parkeringen plockade vi upp några liftare. De visade sig vara från Norge och vi fick frågan om vilket norskt band som är bäst. Både jag och brorsan funderade en stund. När vi svarade The Kids blev de glada och vi sjöng ”Hun er forelska i lærer’n” på vägen in till stationen.
Vi ondgjorde oss också över att bandet inte finns på Spotify, men den skadan visade det sig att de hade reparerat. Så jag ger er The Kids!

Fler inlägg i samma blogg