Ur spår! 2

14 november 2013

Klart att det skulle bli min tur, att jag skulle gå i SJ:s fälla som Kvinnan klarade sig ur.
Jag sitter just nu i en taxi på väg från Hallsberg mot Katrineholm. 1700 ska det kosta och jag vet inte i skrivande stund om SJ kommer att ersätta mig.
Efter den dygnslåga Amsterdam-resan kom jag tillbaka till ett Mälardalen i kaos. Bajståget som förlängde min uppfärd i tisdags hade skapat stor skada och prognoserna säger att tågsättet ska vara borta och ny räls lagd till den 25 november (!).
På Stockholms centralstation annonseras ett tåg mot Malmö klockan 20.14. Det ska stanna i Katrineholm. Lyckosam kliver jag på men tåget börjar rulla norrut.
Då slår det mig att tåget jag bokade åt Kvinnan igår gjorde samma sak. Men hon hade hört sig för och kunde ta en buss istället. Nu gick det i och för sig inga bussar när det var dags för mig, men något hade man kanske kunnat ordna.
På tåget lugnar konduktören mig. Det här tåget skulle visserligen gå norr om Mälaren men det ska stanna i Hallsberg och därifrån ska det gå skytteltrafik med buss och taxi till bland annat Katrineholm. I helsicke!
Jag var den enda som klev av, den enda som gick över spåren bort från stationshuset, den enda som stod och väntade på skytteltrafik som aldrig kom …
Efter en timme knackar jag rejält nedkyld på hos taxichaufförerna i stationshuset och där sitter faktiskt en chaufför som har nattjour. Tackålov.
Klockan är nu 01.15 och vi passerar Vingåker. Snart hemma!

Fler inlägg i samma blogg