Prylbantningen har startat

23 november 2019

Den 1 september flyttade yngsta grabben, Quintus, till Norrköping för att avsluta gymnasiet. Kul för honom. Tungt för mig. Förstås. Men det är inte något jag tänker skriva om nu.
Istället försöker jag se framåt. I den framtiden lämnar jag huset i Katrineholm och hittar en lya i Stockholm – åtminstone så länge jag jobbar däruppe. Men ett boende i Stockholm lär inte tillåta alla de grejer jag samlat på mig genom åren. Det är dags att börja döstäda!
Okej, det låter kanske lite drastiskt. Jag ska ju inte trilla av pinn än. Men jag måste prylbanta åtminstone. Och det har jag börjat med … så smått. Tänkte jag skulle redovisa en del av det jag hinner med och planerar göra här.

Hittills har det alltså inte varit några drastiska åtgärder. Har skaffat säljkonto hos loppisen Allt & annat som har fått ta hand om stort och smått och deltog på stora loppisen i katrineholmska Duveholmshallen i våras. Det största som hände innan sommaren var nog att cd-skivorna gick åt rätt snabbt och till en hygglig peng, måste sägas. Fick in över 1000 spänn och då har ändå Allt & annat en hög procent, eftersom jag inte orkar sätta priser på prylarna själv.

I höst har jag börjat med en bunt dvd-filmer. Jag gjorde helt enkelt som så att jag gick igenom hyllan med köpfilm, hade klart för mig vad jag definitivt skulle spara och plockade bort allt som inte kändes nödvändigt. Det blev en kasse, i alla fall. Det kommer dock att bli mer. Måste bara göra ett känsligare ingrepp i dvd-hyllan nästa gång.
Ett annat ingrepp jag gjort i mina samlingar var att jag inte tog med mig de Fantomen-böcker vi använde på jobbet till ett jobb utan tog med dem direkt till Seriehörnan i Göteborg, som får sälja dem. Butiken har redan börjat sälja dubbletter jag haft stående och en del böcker jag gett ut. Det har också gått bra i försäljningen.

I dag blev jag av med gamla golvlister och dörrfoder som blivit över vid renoveringen av hallen. Plus att saccosäckarna äntligen sålts. Bägge försäljningarna har skett via Facebook.

Har börjat plåta böcker också, sedan Röde Orm i Göteborg rekommenderade mig att skicka bilder på vilka böcker jag ville bli av med. Då kan de välja först och jag därmed slippa bära ner böcker i onödan.

Så smått … som sagt. Men det har börjat.

Fler inlägg i samma blogg