Skyll dig själv

30 juni 2019

Evys barnbarn Osvald är en kul kille på 2,5 år. Gillar att busa och har i mig fått en alldeles för ”larvig” styvmorfar, om man ska lyssna på vad hans mormor säger. Men det gör vi inte, förstås.
Igår gick det dock extra vilt till. Osvald har en massa osynliga dunderhonungsburkar som han hittar och kan dricka var som helst. Då blir han stark och vill brottas. Och brottades gjorde vi. I stort och smått. Snacka om vardagsmotion.
När det strax var dags för oss att gå hem råkade jag få in hans finger i ögat. Tänkte inte så mycket på det då men det som började ömt kändes ordentligt i bilen på vägen hem. Ögat blev torrt, vilket jag trodde berodde på de muffinssmulor som följt med fingret in. Men i morse var det fortfarande torrt och ömt och jag såg ytterligare ett besök på S:t Eriks ögonakut framför mig (vilket hade blivit den tredje sedan jag började jobba i Stockholm 2003). Men det klarade sig.
”Pain don’t hurt!” sa Patrick Swayzes rollfigur i filmen Road house. Ett motto så gott som något.

Fler inlägg i samma blogg