Resebrev från Kalifornien 2015:7

19 juni 2015

Det här blev en dag i roadtrippens tecken. Att jag missat ordna bildbevis på ställen som Walmart och Carmel får skyllas på sjukans trötthet.
Vi lyckades inte riktigt med vårt uppdrag att hitta badlakan med Walmarts logga på men hittade i alla fall badlakan med kitschiga motiv som vi köpte. Målet var ju att bada på nästa stopp, Carmel-by-the-sea.
Men det blev inget bad. Stranden var full av människor – i vattnet var det tre. Vi gick ändå ner och kände på vattnet med fötterna och det blev sådär kallt så att det gör ont in i benen.

K2015_Carmel_fegisar_IMG_1920

Vi funderade länge på hur vi skulle göra. Vi vill ju trots allt ha badat i Stilla havet innan vi åker hem nästa helg. Kanske kan Los Angeles bjuda på något mer varmare vatten de sista dagarna innan avfärd …?

Carmel är en pittoresk stad hämtad ur den gamla världens sagor. Flera gånger stötte vi på kåkar som kändes grimmska i en disneyesk tappning. Överraskande då inget på vägen fram till Carmel visade några tecken på vad vi skulle få se. Staden bara låg där i värmen, vilken bidrog till att det kändes som en udda miljö. Hade gärna knallat omkring här längre men orken gjorde att vi bara köpte varsin sandwich till lunch och drog vidare.
Apropå drag så passerar vi en del lustiga lösningar på vägarna och då menar jag inte amerikanska trafikregler: I dag fotade Simon en husbil som drog en vanlig bil efter sig och det är inte den enda vi har sett.

K2015_bildrag_IMG_1914

På väg mot San Francisco stannar vi i San Jose där Quintus (!) ville hoppa in och köpa en San Jose Sharks-keps. Vi hittar arenan utan hjälp men fanbutiken var tyvärr stängd så han fick nöja sig med att posera framför den.

K2015_San-Jose-Sharks_IMG_1931

Fredag morgon. Första natten i San Francisco avklarad. Nja, vi bor egentligen inte i San Francisco utan i Oakland, som ligger på andra sidan havsviken. Motellet ligger precis vid en marina och vi har Frisco nära oss på andra sidan vattnet. Kvällen avslutades på restaurang Buttercup Grill & Bar som låg närmast. Ingen var speciellt hungrig – utom Simon då som är den som piggat på sig bäst.

Glad midsommar! – ska se om vi inte kan hitta en seafood-restaurang med pickled herring i kväll …

Fler inlägg i samma blogg