Resebrev från Kalifornien 2015:6

18 juni 2015

Okej. Nu är vi mer eller mindre sjuka alla 4. Simons hals verkar vara på väg att ge sig; Quintus har använt all Bisolvon så vi har besökt apotek för att köpa Mucinex som har samma funktion. Dessutom äter han – liksom undertecknad – Alvedon för att hålla igång och har börjat använda nässpray precis som jag. Och Grabben mitt emellan har klagat på att han känner av halsen.
Därmed passade det bra att vi skulle tillryggalägga en sträcka halvvägs till San Francisco i dag. På en av Malibus beacher trotsade vi hälsotillståndet och klev ner i ett kallt Stilla havet.

K2015_Malibu_bad_IMG_1862

Och jodå … vi fotbadade alla 4.

K2015_Malibu_fotbad_IMG_1857_webb

Highway 1 mellan Los Angeles och San Francisco ska ju vara en av världens vackraste kustvägar. Tror nog att det är tvärtom. Kör man mot LA så håller man sig närmare kusten och borde se mer. Det var säkert fint men såpass disigt att vi inte kunde njuta av oändligt hav, etc. Andra sidan av vägen var också fascinerande.
Nästa stopp blev Santa Barbara – en riktigt gullig stad där vi hade kunnat knalla omkring en länge stund om vi bara mått bättre. Nu gjorde vi ett stopp för att dricka kaffe och äta glass. Och vilken glass vi fick. Santa Barbaras egna McConellis bjöd på fyllig glass och roliga smaker. Vi nöjde oss med en ”single”, som i och för sig bestod av 2 smaker.

 

K2015_Santa Barbara_glass_IMG_1880

Redan hemma i Sverige hade vi bestämt att om vi behövde ta det lugnt någon kväll så skulle vi gå på bio. Det här blev den dagen. I Santa Barbara bestämde vi oss för att hitta en IMAX-biograf för att se Jurassic World. Kosan styrde mot orten Arroyo Grande.
På vägen dit passerade vi hur många vinodlingar som helst. Kul att se, särskilt i de formationer vi inte lyckades plåta, hur de gick kors och tvärs över kullarna.

K2015_Santa Maria_vingard_IMG_1882_webb

I Arroyo Grande hann vi med varsina två pizza slices innan bion. Tyvärr visade det sig inte vara en IMAX och filmen var inget vidare, men …

Efter bion, 22.30, var det dags att jaga boende. Det visade sig bli ett äventyr i sig. På det tredje försöket hamnade vi vid ett Holiday Inn Express som var riktigt bra. Inget fel på Knights Inn – förutom luftkonditioneringen som väsnades – men här var vi jämförelsevis halvvägs till himlen – sjuka som vi var.

Nu är det torsdag morgon här och vi ska bege oss. Vid köpcentrat där icke-IMAX:en låg fanns ett Walmart som vi ska in på och hoppas köpa våra första souvenirer: badlakan med Walmart-loggan på. Vi måste ju försöka ta ett dopp i Stilla havet. Håll tummarna!

Fler inlägg i samma blogg