Resebrev från Kalifornien 2015:5

17 juni 2015

K2015_Six_tre_tuffa_killar_IMG_1705_webb

Det var ett gäng fundersamma killar som tog sig an tisdagens Six flags Magic Mountain med alla sina berg- och dalbanor. Min favorit var nog X-2, en vanlig berg- och dalbana där man satt hårt fastspänd och snurrade runt ikapp med åkturen. Var osäker på om det var något för min mentala hälsa men väl uppe (som vanligt är det ju den delen som är värst) så skrattade jag hela vägen ned. Quintus satt bredvid och var inte lika förtjust, men gillade den – även han tyckte Tatsu var roligast. Grabben mitt emellan behövde inte fler åkturer efter X-2 och gillade träbanan Twisted Colossus där man mötte vagnarna som gått iväg före och efter det egna. Simon håller dock med mig om X-2.

Dagen började snällt med Viper – en äldre berg- och dalbana som visserligen innehöll 7 loopar. Tatsu var värre. Då spändes vi fast och lutades framåt och hängde så under hela turen.

K2015_Six_upponer_IMG_1696_webb

På Gold Rushers, som också var en äldre åktur, gick det såpass långsamt att jag försökte ta några bilder i flykten. Tyvärr avslöjar bilden på mig en begynnande flint …

Kalifornia Six flags montage 2015-06-16

Varmt som tusan var det – hatt och kepsar på hela dagen. Simon fick en specialare från Six flags som inte satt jättebra men skyddade skulten i alla fall. Värmen gjorde också att vi inte åt särskilt mycket. En uppsättning frukostmuffins gick åt i en kö. På Cold Stone Creamery – som baske mig bakade glassmakerna man valde på en sten av is – köpte vi milkshakes och smoothies. Mycket goda.
3 av berg- och dalbanorna slapp undan oss: Goliath – som var högst och så riktigt stor men tyvärr avstängd; Superman hade alldeles för lång väntetid för oss så sent på dagen. Likaså Ninja – som kom igång under dagen men då bara med ett tåg, varför det tog en hiskelig tid. Apropå tid så klarade vi oss hyggligt med ordinarie åkpass.

K2015_Six_skymning_IMG_1788_webb

I skymningen lämnade vid Six flags utmattade och tog en tur på Mulholland Drive där man har hela Los Angeles nedanför sig i sin lysande prakt. Försökte ta några bilder på olika ställen men det var för mörkt. Vid Presbyterians Churchs parkeringsplats hittade vi dock en buske som vi istället kunder göra skuggfigurer i. Det roade vi oss med istället.

K2015_skuggor_IMG_1829_webb

Väl hemma behövde vi verkligen stoppa i oss något och hittade Fatburger något kvarter bort. En typiskt amerikanskt hamburger-joint som tagen ur Acke eller Tillbaka till framtiden. Både hamburgare, kycklingburgare och vegoburgare smakade bra. Men det hade i och för sig det mest gjort så här dags.

K2015_fatburger_IMG_1846_webb

Det är onsdag morgon när jag skriver det här. Grabbarna sover fortfarande. Själv har jag sovit dåligt och har huvudvärk men hoppas det beror på för lite kaffe igår eller att vi valde bort luftkonditioneringen som torkar ut oss. Men vi är inte helt krya här. Simon har fortfarande ont i halsen, Quintus har fått slemhosta – tur att jag tog med Bisolvon. Men det blir ytterligare ett besök på apoteket innan vi  idag ger oss ut på Highway 1 mot San Francisco med första stopp i Malibu.

Fler inlägg i samma blogg