Resebrev från Kalifornien 2015:15

27 juni 2015

I dag var det slappadag.

K2015_Slappadag_IMG_2680

All heder till Grabben mitt emellan och Simon som delat bäddsoffa de senaste 3 nätterna och ska göra det ytterligare en medan jag och Quintus haft Kingsize-säng att breda ut oss i. Tack grabbar!

När vi väl tog oss ut från hotellrummet blev det en shoppingtur till ett köpcentra i närheten. Helt i linje med hela den här resan som blivit något av en kulturtripp där vi valt att göra saker som vi blivit nyfikna på på grund av vår kulturkonsumtion. Ett köpcentra var därför ett självklart mål.
Något mål popcorn blev det inte även om vi besökte ett Popcornopolis där man sålde mitt favoritsnacks i alla möjliga smaker.

K2015_Popcornmania_IMG_2681

Vi provsmakade några och kunde konstatera: ”Varför ändra på ett vinnande koncept?”

På Levisbutiken fyndade vi. Quintus en långärmad tröja, Simon jeans x 2, en skjorta och ett par brallor och Grabben mitt emellan två par jeans. Några plagg hade nedsatt pris, andra inte. Men billigt ändå jämfört med Sverige.

Manhattan Beach blev vårt sista försök att bada i havet. Att bara kunnat bada i flod och pool räckte inte. Att vi dessutom fortfarande var påverkade av värmen från Arizona och Nevada gjorde behovet stort. Men vi tordes ändå inte byta om utan att känna på vattnet först. Och jösses! Åtminstone 18-19° C! Upp till bilen igen, snabbt ombyte och språngmarsch tillbaka till vattnet.

K2015_Antligen havsbad_IMG_2693

Vågorna gick höga och vattnet var så salt att det smakade spickefläsk. Vi badade i Stilla havet! Klart det var en seger. Den firades senare i samma kvarter på Mamma D’s – en härligt stökig italiensk krog – med Pasta Vongole. Haklappen knöt servitören fast.

K2015_Sista maltiden_IMG_2705

När vi sedan åkte tillbaka till hotellet dök den här palmraden upp mot skymningen. Lägger upp den till Kvinnan som velat ha fler vybilder i de här resebreven. Vi ses snart.

K2015_palmrad_IMG_2704

Fler inlägg i samma blogg