Resebrev från Kalifornien 2015:10

23 juni 2015

Måndag natt klockan 01. Här kommer ett försenat resebrev # 10. När vi reste in i landet igår och närmade oss Yosemite så försvann både täckning och internet. Inte heller hotellet Cedar Lodge som vi bodde på kunde ordna något. Och en extern leverantör som ville ha $9.99 för 24 timmar tackade vi nej till.

Men gårdagens resa inåt landet var trevlig. Vi började dock med ett stopp på ett Wendys i Oakland som framförallt Simon men också Quintus hade sett fram emot. Vi brunchade där och Grabben mitt emellan passade på att hämta en vegosandwich på Subway bredvid. Simon och Quintus tyckte inte att Wendys levde upp till förväntningarna.

K2015_SF_Wendys1_2015-06-21-11.43.30

Själv testade jag deras nya sallad Strawberry field. Kyckling, bacon med jordgubbar och ädelost. Till det en apelsin/mango-smoothie. Överraskande gott.

K2015_SF_Wendys2_2015-06-21-11.47.36

Sedan gav vi oss i väg. En annorlunda natur än den som låg utmed vägarna upp till San Francisco – även om det förstås fanns vinrankor här också. Ett första stopp gjorde vi för att kunna svalka oss i värmen. När vi kört runt ett par varv i avfarten till orten Merced men inte hittat något glasställe stannade vi till slut vid ett Starbucks och drack frappuccino alla 4.

K2015_Starbucks_IMG_2129

Men när vi kände att vi i princip var framme i Yosemite så åkte vi genom Mariposa där vi inte kunde låta bli att stanna. Tänk själva att plötsligt passera en liten västernstad med huvudgata och tvärgator som slutar innan nästa kvarter hinner börja. Man måste ju se om den levererar. Gjorde några försök att plåta hela gatan men lyckades dåligt. Så här såg gymmet ut i alla fall.

K2015_Mariposa_IMG_2136

Nästan varenda butik hade second hand och både jag och Grabben mitt emellan fyndade i Mariposa Marketplace. Han hittade en second hand-jacka som han föll pladask för – arbetarmode à la 1970-tal över den – och jag en ljusgrön grillskjorta med rödsvarta matbilder gjorda med en härlig tuschlinje som påminner mig om Monica Hellströms (vart tog hon vägen?). En av tanterna bakom kassan hade norskt påbrå och blev nyfiken när hon hörde att vi var från Sverige och berättade om när hon var i Europa och badade naken på Ibiza. Lite för mycket information, tyckte Quintus, men väntade med att säga det tills vi hade gått ut.

Ju närmare hotellet vi kom desto härligare blev naturen. Vi kunde till slut inte låta bli att bada i floden Merced som faller 13 000 fot när den rinner från Yosemite till San Francisco.

K2015_Merced_IMG_2146

Ni förstår kanske varför?
Att komma ner dit var inte helt lätt. Strömt var det också men vi hittade ett ställe där vi kom i skydd för strömmen. Dagen och jackfyndet till ära ville Grabben mitt emellan hylla Ibiza-damens europeiskt nakenbadande ådra. Men vår blygsamhet förbjuder oss att publicera det här, trots att solen skar mot huden så pass att just ingenting av hans skinny dip fastnade på bild. Haja att vi behövde ett bad i sådant väder!

Sedan var vi strax framme vid Cedar Lodge som såg bättre ut i verkligheten än på bild. Själv fick jag lite känslan av ett sådant där condoställe som Dirty dancing utspelar sig på. Allt som behövdes fanns där – ja, utom Wi-Fi då. Vår dag avslutades med middag, biljard och jukebox-fajtande med andra gäster på Cedar Lodges Bar & Grill.

K2015_Cedar_bar_IMG_2210

Bloggen avslutar jag däremot med en postbadbild. Grabben mitt emellan vill visa att han tog på sig kläderna efteråt.

K2015_Yosemite_bad2_IMG_2182

Sjukdomsläget är fortsatt bättre. Hostar gör vi men inga tabletter tas.

Har för övrigt fixat till bildproblemet i första resebrevet. Nu hajar jag varför Simon och Quintus morsa messade om hur det gått för Quintus. Här är bildbeviset på hans säkerhetsproblem.

Fler inlägg i samma blogg