Okänd eller O-kändis

26 mars 2014

Har möjligen myntat ett nytt ord i dag: okändis.
Jaja, det finns säkert någon som använt det tidigare. Men jag använde det i en dubbeltydig bemärkelse. Frågan jag ställde mig var hur långt ner på skalan man kan komma och ändå vara kändis. Jag tänkte till exempel tillbaka på mina serietidningsslukarår under 1970- och 1980-talet. Tack vare att morfar hade affär läste jag mer eller mindre alla serietidningar som gavs ut under åren 1977 – 1985. Och intresserad som jag var blev det även intressant att hålla koll på vilka som arbetade med tidningarna.

För mig blev den här kategorin människor ett slags kändisar. Men så är det ju inte riktigt. De är inte heller direkt okända. Möjligen O-kändisar. Långt nere på skalan efter A-, B- och C-kändisarna.

Fler inlägg i samma blogg